Grant za naše preduzeće kroz projekat “Norveška za vas – Srbija”

Caritas Šabac dobitnik je granta u okviru programa koji sprovodi SMart Kolektiv uz podršku Kraljevine Norveške kroz projekat “Norveška za vas – Srbija”. Zahvaljujući ovim sredstvima unapredićemo rad našeg preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Avlija održivog razvoja u Bogatiću kupovinom dodatne opreme za kuhinju koja treba da obezbedi veću proizvodnju, od čega će benefite imati zaposleni u preduzeću, gosti restorana i korisnici usluga, ali i dobavljači koji su u našem slučaju uglavnom mala poljoprivredna gazdinstva jer se zalažemo za razvoj lokalne ekonomije.

Program “Podrška mikro, malim i srednjim preduzećima sa snažnim pozitivnim uticajem na lokalne zajednice” je program stručne i finansijske podrške mikro i malim preduzećima koja posluju odgovorno i pozitivno doprinose razvoju svojih lokalnih zajednica. Program realizuje Smart Kolektiv, u partnerstvu sa udruženjem ProAktiv iz Niša i udruženjem Putevima preduzetništva iz Novog Sada. Program se sprovodi u okviru projekta „Norveška za vas – Srbija” koji finansira Kraljevina Norveška, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Norwegian Embassy in Belgrade

#caritassabac #smartkolektiv #kraljevinanorveska #unops #norveškazavas #socijalnopreduzece #odgovornoposlovanje #socijalnopreduzetnistvo #lokalniekonomskirazvoj