Solidarni agrobiznis

U okviru projekta Zasad za budućnost Delta Fondacije predstavnici petnaestak organizacija i udruženja potpisali su Sporazum o saradnji članica mreže „Solidarni agrobizni“. Za koodrinatora mreže izabran je Miroljub Nikolić, direktor Caritasa Šapca, što predstavlja veliko priznanje za njegovo dosadašnje angažovanje na polju socijalnog preduzetništva, kao i potvrdu dobre prakse našeg udruženja.

Mreža je nastala na temelju uverenje da solidarna ekonomija ima značajan potencijal u realizaciji koncepta održivog razvoja, solidarno preduzetništvo razvija i afirmiše potencijal volonterskog, društvenog, humanitarnog, solidarnog delovanja u zajednici, a u cilju unapređenja kapaciteta i kvaliteta rada članica, smanjenja siromaštva i uključivanja marginalizovanih grupa stanovništva u socioekonomski život, kao i promovisanja zdravlja i komplementarnog načina življenja usklađenog sa prirodnim postulatima, pre svega kroz proizvodnju zdrave hrane.

Sporazum je zasnovan na principima solidarnosti, samoodgovornosti, transparentnosti, nezavisnosti I samostalnosti svih članica, koje će, kako predviđa ovaj document, razmenjivati iskustva I dobru praksu, zajedno planirati i kreirati projekte koji doprinose ostvarenju zajedničkih ciljeva, kao I nastupe na manifestacijama koje ih afirmišu I podstiču njihovu promociju.

Sporazum su potpisali predstavnici udruženja i organizacija iz Beograda, Užica, Srbobrana, Aranđelovca, Boljevaca i Grdelice.